top of page

Houten bijtring

Een houten bijtring is een ware musthave voor jouw kleintje. Ze zijn er in verschillende vormen en figuren. Enkele vragen die door sommige ouders worden gesteld zijn; is een houten bijtring wel veilig en hoe maak je het schoon? Wij geven je hieronder graag antwoord op deze vragen en vertellen je over de voordelen van de houten bijtfiguren.

Veiligheid

Een houten bijtring van ByThirza wordt gemaakt van onbehandeld beukenhout. Deze houtsoort wordt na het drogen in speciale trommels bewerkt, waardoor het vrij van splinters en zaagsel is. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor gevaarlijke loskomende splinters. Een ander mooi voordeel is dat het smaak en reukvrij is. Daarnaast voldoen de houten bijtringen uit onze collectie aan de hoogste kwaliteitseisen.

Wanneer je op zoekt bent naar een houten bijtring, kijk dan goed  of de bijtring uit één stuk is gemaakt. Zodat jouw baby er geen deeltjes vanaf kan bijten. Of het makkelijk schoon te maken is en het niet te zwaar is, waardoor het uit hun handje valt.

Er zijn tegenwoordig veel soorten bijtringen te koop, zo zijn er ook de plastic bijtringen. Alleen kan in de plastic variant de stof BPA erin verwerkt zijn fabrikanten zijn niet verplicht dit te melden. Voor de mensen die graag een duurzame en milieubewuste keuze willen maken, raden wij de houten bijtring aan. Wanneer je voor een houten variant gaat stimuleer je hiermee de creativiteit van je kind. Bovendien ligt het voor jouw kind ook licht in de hand.

Een houten bijtring is ideaal wanneer jouw kind doorkomende tandjes krijgt, het biedt verkoeling en verlichting van de pijn. Meestal beginnen bij baby’s rond de 6 maand al de eerste tandjes door te komen. Dit kan voor irritatie en pijn zorgen, dan is het fijn als je jouw kindje een hulpmiddel kan bieden, waarmee de pijn wordt verlicht. Tevens is het een leuk speelgoed waarmee ze hun gedachten op iets anders kunnen richten.

Hoe maak je een houten bijtring schoon?

Je zult merken dat je kind de houten bijtring veelvuldig zal gaan gebruiken. Ze zitten er met hun handjes en mond aan, hierdoor wordt het een bron van bacteriën. Om dit te voorkomen is het  raadzaam om ze regelmatig schoon te maken. De houten bijtring kun je met een vochtig doekje afnemen en daarna goed droog maken met een droge doek. Ben je onderweg dan komt een snoetenpoetser ook goed van pas.

Weet jij al voor welke houten bijtring gaat?

Heb jij al een idee welk houten figuur het moet worden of wil je graag eerst wat meer inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje in onze webshop waar je veel leuke varianten kunt vinden. Ga je voor een houten bijtring  giraffe of voor een beer die tevens ook een rammelaar is? Naast de bijtfiguren vind je nog veel meer accessoires  voor jou en je baby, zoals een speenkoord met naam

Heb je het gevonden? Dan kun je het met een paar eenvoudige stappen bestellen. Wij zorgen voor een snelle verzending van je order.

bottom of page