top of page
Zoeken
  • thirzakwast

Bijtringen, een ware musthave!

Bijgewerkt op: 15 dec. 2021

Een bijtring is een musthave voor iedere baby. Elke ouder weet dat er bij een baby heel wat komt kijken. Naast de kleertjes, luiers en andere verzorgingsproducten voor baby’s zijn er nog tal van andere musthaves die je absoluut nodig hebt. Zo mag een bijtring absoluut niet missen in de babyuitzet. In dit blog vertellen we je er graag meer over het nut van de bijtring voor baby’s:


Waarom een bijtring voor mijn baby?

Wanneer de eerste tandjes van een baby doorkomen kan jouw kindje daar behoorlijk last van hebben. Je zult misschien wel merken dat je kindje op zijn of haar vingertjes en vuistjes gaat bijten of op allerlei andere dingen die voor het grijpen liggen.


Je baby doet dit om van de pijn van de doorkomende tandjes af te komen. Een bijtring kan absoluut goed helpen bij de pijn van doorkomende tandjes.Wat is een bijtring precies?

Kort samengevat is een bijtring een houten, siliconen of rubberen ring waarop je kindje bijten kan. Bijtspeelgoed is zo ontworpen dat het bijten de pijn van doorkomende tanden verlicht op een veilige manier. Een bijtring of bijtspeeltje is te verkrijgen in diverse kleuren, maten en vormen. Zo zijn er eenvoudige ringen te verkrijgen, maar ook ringen waar je kindje ondertussen mee kan rammelen of spelen. In ons assortiment vind je handgemaakte bijtringen en meer handgemaakte babyproducten.


Eerste tandjes

Wanneer je baby de eerste tandjes krijgt kan het zijn dat je kindje hier ongemak van ervaart. Voelt niet prettig en kan ook pijn doen. Een bijtring kan voor verlichting zorgen bij je baby. Doordat je baby op de bijtring kan bijten en sabbelen ontstaat er een tegendruk op het tandvlees. Door deze tegendruk verlicht de pijn en kunnen tandjes zelfs sneller doorkomen.


De verschillende vormen en materialen van een bijtring masseren het tandvlees wanneer de baby hierop bijt. Voor je baby kan dat erg prettig zijn. Daarnaast is een bijtring met een leuke vorm of kleur natuurlijk ook leuker om mee te spelen. Het stimuleert namelijk tegelijkertijd de zintuigen van je baby.Wanneer is het tijd voor een bijtring voor je baby?

Ieder kind krijg op een ander moment de eerste tandjes door. Er zijn baby’s die na een maand of twee al de eerste tandjes krijgen, maar tandjes kunnen ook pas bij 8 maand doorkomen. Over het algemeen kun je de regel aanhouden dat je kindje tussen de 4 en 7 maanden de eerste tandjes krijgt. Dan kan je baby een bijtring goed gebruiken.


Het is tijd voor een bijtring wanneer:

● Het tandvlees van je baby is opgezwollen

● Je baby veel kwijlt

● De handjes en andere voorwerpen naar de mond worden gebracht

● Je baby bijt en zuigt op alles dat voorhanden ligt

● Eten en drinken minder goed gaat

● Onrustig slapen de norm aan het worden is

● Je baby meer dan normaal jammert en huilt

● Je baby in combinatie van bovenstaande dingen last krijgt van spuitluiers


Handgemaakte siliconen bijtringen

Bij By Thirza maken we met veel liefde handgemaakte siliconen bijtringen. De siliconen kralen die wij gebruiken zijn zachter dan de bijtringen van hout en daardoor geven ze een andere tegendruk tegen het tandvlees van jouw kindje. Naast dat het de pijn bij je kindje verlicht kan je kindje er ook heerlijk mee spelen en friemelen. Tip: stel je eigen giftbox samen zodat je een mooie combinatie hebt van een speenkoord, wagenspanner en bijtring in dezelfde matching kleuren.


Is jouw kindje al toe aan een bijtring?

16 weergaven0 opmerkingen

Komentarai


bottom of page