top of page

Siliconen bijtring

Schermafbeelding 2020-10-23 om 19.53.34.

Als je baby tussen de 4 en 7 maanden oud is kunnen de eerste tandjes al doorkomen. Dit kan voor veel pijn en irritatie zorgen bij je kleintje. Wat kan leiden tot slecht slapen en veel huilen, bovendien kunnen koorts en diarree optreden. Op deze leeftijd is het lastig voor baby’s om aan te geven hoe ze zich voelen. Echter zijn er wel manieren waarop jij je kindje kan helpen om de pijn te verlichten zoals met een siliconen bijtring.

Een bijtring is er in verschillende varianten, het kan gemaakt zijn van hout, rubber en siliconen. Toch, wordt het vaakst gekozen voor een siliconen bijtring omdat dit een stevig materiaal is, waardoor het niet gauw kapot zal gaan. Daarnaast kalmeert het tandvlees en stimuleert het zintuigen en de ontwikkeling. Met en siliconen bijtring hoeven ze het niet alleen in de mond te stoppen, maar ze kunnen er ook mee spelen.

Hoe weet je wanneer je kindje toe is aan een siliconen bijtring?

Veel baby’s krijgen tijdens het ontwikkelen van tanden dezelfde symptomen, waardoor het makkelijker te herkennen is. Vertoont jouw kindje een aantal van deze onderstaande punten, dan is de tandenperiode aangebroken en kun je het beste alvast een siliconen bijtring in huis halen.

  • Vaker huilen

  • Rode billen

  • Kwijlt meer dan normaal

  • Verminderde eetlust

  • Koortsig

  • Rode wangen

  • Slaapt onrustig

  • Stopt van alles in de mond

Reinig de bijtring regelmatig

Wanneer de tandjes eenmaal doorkomen wordt de siliconen bijtring volop gebruikt door je kleintje. Van de hand naar de mond en andersom, waardoor bacteriën makkelijk de kans krijgen om zich te verzamelen. Dit is natuurlijk onvermijdelijk met baby’s die van alles pakken en in hun mondje stoppen. Tijdens het veelvuldige gebruik raden wij dan ook aan om de siliconen bijtring regelmatig schoon te maken.

De siliconen bijtring van ByThirza kun je schoonmaken met water en zeep of met een vochtig doekje (handig voor onderweg). Om de textuur van de onbehandelde beukenhout onderdelen glad te houden kun je het insmeren met olijf- of kokosolie.

Bestel online een siliconen bijtring

Maak een keuze uit diverse leuke siliconen bijtringen. Wij hebben ze in de leukste kleuren en printjes zodat er altijd voor iedereen een passende bijtring bij zit. Nu je er toch bent, bekijk meteen onze collectie wagenspanners en speenkoorden met naam. Bestel het product van je keuze en wij zorgen voor een snelle en nette verzending van je order.

bottom of page